Vakantie Vlaanderen

U kan rusten op één van onze stranden genietend van het stromend water en het geluid van rust en stilte. U kan ook musea gaan bezoeken.

foto Gent
Gent

Gent is een van de meest sfeervolle Vlaamse steden die je kunt kiezen voor een stedentrip. De straten staan vol fotogenieke gebouwen die je het beste bewondert door een stadswandeling te maken (via een vaste route of door simpelweg zelf te struinen). Onderweg stop je langs de Leie bij een van de terrassen voor een uitgebreide lunch en voor ongegeneerd mensen kijken. Wanneer je uitgewandeld bent, zet je je toeristische modus aan en kies je voor een boottocht over de Leie die je de stad weer vanuit een ander perspectief laat zien.

Andere bezienswaardigheden in Gent zijn onder meer het goed bewaarde Kasteel Gravensteen en de Belfort van Gent waarvan je een spectaculair uitzicht over de stad hebt. In de winterperiode zit je hier goed voor de sfeervol verlichte winkelstraten en gezellige restaurants, waar je in de zomer geniet van de zon die de stad met haar terrassen en bootjes tot leven wekt.

foto Antwerpen
Antwerpen

Ook favoriet Antwerpen mag niet ontbreken in deze lijst. Een van de beste winkelsteden in België en voor veel Nederlanders de dichtstbijzijnde grote stad in België. Doordat je hier goed kunt winkelen én je allerlei bezienswaardigheden hebt, is Antwerpen zeker een bezoekje waard (zowel voor een dagje als voor een weekendje).

Welke bezienswaardigheden je absoluut niet mag missen? De Onze-Lieve-Vrouwekathedraal mag je niet missen, maar kún je ook eigenlijk niet missen. Iets wat je ook niet kunt missen wanneer je met de trein naar Antwerpen gaat, is het Centraal Station. Dit wordt gezien als één van de mooiste treinstations ter wereld! Wanneer je een museumliefhebber bent, dan kun je ook uit je plaat in Antwerpen. Het MAS (Museum aan de Stroom), Mode Museum, Middelheimmuseum en vele anderen wachten op je. Zelf vond ik het Rubenshuis heel erg tof.

...
Brugge

Brugge is een van de meest romantische steden in België (en in heel Europa, vind ik). Dat heeft alles te maken met het middeleeuwse stadscentrum dat met recht op de werelderfgoedlijst van UNESCO te vinden is. Je wandelt er door kronkelige straatjes, langs eeuwenoude gebouwen, bewondert prachtige bezienswaardigheden en kunt er heerlijk eten.

In Brugge kun je vrijwel alles te voet doen, het is een vrij kleine stad. Wandel langs de markt, beklim de Belfort, bewonder het Begijnhof en bezoek een van de vele gezellige restaurantjes. En als u eens zin heeft om een stedelijk bier te drinken, dan is een Brugse Zot een goede keuze.

foto Mechelen
Mechelen

Het is een charmante stad die niet al te groot is, maar waar wel een hoop te beleven valt. Je kunt het stadscentrum makkelijk te voet verkennen en zo van de ene bezienswaardigheid naar de volgende struinen. Heb je geen zin in wandelen? Kies dan voor een rondvaart op de rivier de Dijle die dwars door het centrum van de stad loopt.

Wat je bezoek aan Mechelen nog net iets leuker maakt, is dat er allerlei toffe hotspots in de stad te vinden zijn. Restaurantjes/cafés/bijzondere winkels van kleine ondernemers die hun droom werkelijkheid hebben gemaakt en soms uitgroeien tot een gerenommeerde naam en soms bewust klein blijven.

foto Leuven
Leuven

Leuven is een levendige stad en dat is grotendeels te danken aan alle studenten die er wonen. De oudste universiteit van de Lage Landen staat namelijk in deze stad.

Als niet-student is de stad net zo gezellig. Er zijn genoeg cafés te vinden waar je allerlei Belgische biertjes kunt proberen, er is een toffe mix van grote winkels en kleine boetiekjes en er zijn een aantal mooie bezienswaardigheden te vinden. Bewonder bijvoorbeeld het Gotische stadhuis of struin door het Groot Begijnhof en bewonder de kleurrijke huizen.