Vakantie Wallonië

Zin om wat te genieten van Waalse cultuur? Misschien heeft u zin om uw Frans bij te werken.

Top 6 beste plaatsen in Wallonië

Bouillon in de Ardennen is zeer bekend door de middeleeuwse burcht van Godfried van Bouillon. Alwaar u een prettige dag kan verblijven en u een echte ridder waant. De spectaculaire vogel shows zijn erg in trek bij de vele jaarlijkse vakantie bezoekers.

Bouillon is een kleine stad niet ver bij de Franse grens vandaan. Natuurlijk brengt u een bezoek aan de middeleeuwse burcht die gebouwd werd door Godfried van Bouillon. De beroemde roofvogel show is een onderdeel van uw bezoek aan het kasteel. De stad is een toeristisch centrum en in de zomer is er veel vertier langs de rivier de Semois. De rivier vormt zich fraai om het dorpje heen wat een mooi beeld geeft. Ook het dierenpark Animalier dat u grenzend aan Bouillon vind is een leuk uitje. De leeuwen en apen staan te al te wachten om u te ontvangen. Bouillon was in de middeleeuwen een van de machtigste gebieden van Europa.

foto Bouillon

Spa wordt ook wel de ‘Parel van de Ardennen’ genoemd. Het is een fris, gezellig en lommerrijk stadje met amper tienduizend inwoners. Spa is de wereldhoofdstad van het minerale water. Engelsen, Amerikanen en Japanners hebben geen eigen woord om mineraal bronwater te beschrijven: zij noemen dit gewoon ‘Spa’. Het is een begrip in de hele wereld geworden. Vandaag de dag is Spa één van de belangrijkste plaatsen in de Ardennen en is er van alles te zien en te doen.

foto Spa

Dinant ligt op slechts een klein uurtje rijden vanaf de hoofdstad Brussel en is één van de leukste stadjes in de Ardennen. De stad ligt langs beide Maasoevers en staat bekend om de Citadel. Deze torent hoog boven de stad uit! Maar natuurlijk mogen we de saxofoon niet vergeten. Dit muziekinstrument komt u overal in het straatbeeld tegen. Door de ligging tussen Namen en de Franse grensstad Givet in, bent u zo in Frankrijk.

foto Dinant

Doornik ligt in de provincie Henegouwen en is een van de oudste steden van België. De Toeristische Dienst van de stad onthult je haar grootste schatten. Souvenirs te koop in La Boutique de Wallonie Doornik is een stad van kunst en geschiedenis die kan bogen op 2 monumenten geklasseerd als Unesco-werelderfgoed. De toeristische dienst van Doornik heet je welkom in de wijk van de kathedraal. Hij leidt je tot bij de mooiste schatten van Doornik en Picardisch Wallonië.

foto Doornik

Een van de steden in de Belgische Ardennen en daarmee een van de steden met de mooiste omgeving is Namen (ook wel Namur). Deze Franstalige stad ligt in de bergachtige omgeving van de Ardennen en heeft ook nog eens de Maas die dwars door de stad stroomt. Een perfecte plek voor een stedentrip.

In Namen is de meest bekende must-see toch wel de Citadel. Deze ligt op een heuvel in de stad en kun je niet missen. Terwijl je door de stad wandelt, kom je allerlei verschillende kerken in verschillende bouwstijlen tegen. Van barok tot classicistisch en gotisch. Er zijn allerlei restaurants waar je geniet van lokale lekkernijen en natuurlijk ook van Belgische biertjes. Alsof dat nog niet genoeg is, kun je er ook nog eens uitstekend winkelen in het centrum van de stad.

foto Namen

De stad Luik is de toegangspoort tot Wallonië en - geloof het of niet - een aantrekkelijke bestemming voor een stedentrip. De meeste mensen rijden aan Luik voorbij, maar er zijn genoeg redenen om hier een keertje rond te kijken. Want op slechts 30 minuten reizen van de Nederlandse grens maak je kennis met het Bourgondische karakter van Wallonië en kun je heerlijk dwalen door de historische stadskern. Hoogtepunten van Luik zijn het hypermoderne treinstation, zondagsmarkt La Batte en de heuvels van de citadel, waar je mooi kan picknicken, lokale biertjes proeft en een ongehinderd uitzicht hebt over de omgeving.

foto Luik