Doel van een man cave

Een mancave heeft meerdere doelen: het is een plek waar je alleen kunt zijn, een plek waar je van jouw hobbie kunt genieten en waar je met je vrienden kunt chillen. Het is een rustige ruimte waar je sportwedstrijden kan kijken, video games kunt spelen. Als man ken je het misschien voor ons is het belangrijk om ons eigen plek te hebben.

Drie redenen


Ontstressen

Iedereen heeft het wel druk tegenwoordig. Een stressvolle werk, sociale verplichtingen of misschien heb je kinderen. Dit alles bij elkaar kan voor veel stress zorgen. Als je dat allemaal niet op een gezonde manier kan afbouwen zoals je even terugtrekken in een mancave, kan het wel zijn dat je mentale en fysieke problemen gaat hebben.

gestreste persoon

gereedschap

Jouw territorium

Dit is de meest vanzelfsprekende reden om een mancave te bouwen. Jouw eigen plek waar je kunt los gaan, met jouw eigen bezittingen en jouw regels. Hierdoor kan je jouw spullen in je mancave plaatsen i.p.v. ergens in huis te laten slingeren, dit is niet alleen een voordeel voor jou maar ook voor de andere gezinsleden.


Chillplek voor de kameraden

Een avondje chillen met jouw vrienden is al top, maar het kan veel beter in een mancave. Richt de kamer in met speciale items als een airhockeytafel, een pokertafel of zelfs een pooltafel. Maak ook een bar waar je sterke drank kan schenken en zet goede muziek op. Vervelen zullen jullie in ieder geval niet meer doen.

bar