Voorbeelden om je te inspireren

Voordat je jouw mancave bouwt moet je nagaan wat het uiteindelijke doel ervan is. Is dat gamen, muziek maken, een rustige werkplek waar je kan werken voor je eigen bedrijf of voor je baas of wil je gewoon ergens terug trekken voor rust? Dit zijn maar een paar opties, wij weten niet wat jouw dromen zijn. Maar denk hierover zeker na. Ter inspiratie vind je hier enkele voorbeelden.

denken

gamen
Gaming room

Ben je een ijverige gamer? Dan kan ik me voorstellen dat het een ellende is om in de woonkamer te gamen. Je vrouw wilt tv kijken terwijl je in een spannend moment zit of je vrienden horen jouw vrouw klagen door de headset. Dus je hebt een "gaming room" nodig. Jouw gaming room kan ook goed van pas komen om een lan-party te houden.

muziek studio
Muziek studio

Je maakt muziek en je wilt het professioneler aanpakken dan komt een studio goed van pas. Met de nodige appartuur en een goede isoltie kan je aan de slag. En als je de akoestiek hebt geregeld ben je good to go. Zo kun je genieten van ongestoord muziek maken.

bureau
Bureau

Veel meer mensen beginnen vanuit thuis te werken. Dit als alternatief voor de werkplek op kantoor. Het is een must om een rustige en inspirerende werkplek te hebben om de productiviteit te verhogen. Als je op de eettafel gaat werken gaan er allemaal afleidende toestanden zijn zoals de tv, jouw spelende kinderen, jouw vrouw die aan het huishouden is, .... Dus is het belangrijk dat je een rustige plek nodig hebt.

projector
Bioscoop

Je kijkt graag films en gaat heel vaak naar de bioscoop. Dan weet je wel dat soms een uitstap bij de bioscoop verpest wordt door bv. vervelende buren, iemand die groot is komt voor je zitten, ... maar met een home cinema heb je van al die dingen geen last meer. Er zijn nog andere voordelen zoals dat je kan pauzeren wanneer je wilt, je kan je films kijken wanneer je maar wil want je bent niet aan tijdstippen gebonden en natuurlijk popcorn, cola, ... kosten veel minder als je ze bij de winkel koopt. Met de juiste apparatuur heb je een echte buiscoop in je huis.

pull-ups
homegym

De drempel om te gaan sporten wordt op deze manier kleiner. Paar stappen verder staat je gym. Op elk moment dat je zin hebt kan je sporten. En je bent niet gebonden aan een abonnement. Een homegym is ook nog is een financiële voordeel. Je kan in je homegym de meest gekke apparaten plaatsten. Maar voor een goede workout heb je niet veel nodig. Als geld geen probleem is dan kun je alle gekke dingen doen. Maar ben je toch opzoek naar een praktische oplossing. Je kan je full body workout doen met de juiste apparten zonder dat het veel ruimte inneemt. Met een optrekstang, een halterbank om te bankdrukken kom je een heel eind en koop de nodige halters en gewichten en je homegym is een realiteit.

pool
Pool café

Je wil gewoon een mancave om te chillen met je kameraden. Dan stel ik jou de pool café voor. Eerst en vooral heb je een eigen bar nodig en zeg het eerlijk welke man wil dit niet. En natuurlijk belangrijkste van allemaal heb je een pooltafel nodig, waar je toernooitjes kan houden. En als laatste heb je een goede geluidsinstalatie nodig en je hebt je café ontworpen.